A Szakági Magyar Bajnokság minden évben egy alkalommal kerül megrendezésre, hogy eldöntse az adott évben melyik szakágban, ki Magyarország bajnoka.

Ez, a Csapatbajnoksággal ellentétben sok más évközi versenyhez hasonlóan egy Grand Prix jellegű verseny (1-2 napos, csoportkör, kieséses szakasz, azonnali eredményhirdetés). A különbség a többi évközi országos versenyhez képest az, hogy ezt a Magyar Lábtenisz Szövetség (MLTSZ) rendezi, lehetőség szerint fedett, kemény borítású pályán (a VB, EB-hez hasonlóan), és általában az adott évi világverseny (VB, EB) előtt, hogy a válogatottak (UNIF/FIFTA) kialakításában segítse a szövetségi kapitányok, szakmai stábok munkáját. Idén (2020) a COVID járvány miatt elmarad az UNIF VB Prágában, a FIFTA VB megrendezésére Romániában még van némi esély, de figyelembe véve a megbetegedések rohamos emelkedését és a magyar, román utazási korlátozásokat, lehet, hogy ez a VB is elmarad.

Időpont

2020 november 28-29.

Helyszín

Budapest, Budai Teniszcentrum, Szamos utca 2.

Előnevezési határidő

November 26, 24:00 óra

Helyszíni nevezés

November 28.-a 08:30-tól 08:50 óráig és 29.-e 8:30-tól 08:50 óráig.

Előnevezési felület

lsbfutnet@gmail.com

Nevezési díj

előnevezés:1500.- ft/fó szakáganként, helyszíni nevezés: 3000.- ft/fő szakáganként.

Sorsolás

Kiemelés és sorsolás mind a két nap 9:30. óra.

Előnevezések közzététele

MLTSZ honlap és Facebook.

Verseny kezdete

szombat és vasárnap 10:00 óra

A szakági bajnokságon minden magyar állampolgár részt vehet, aki a nevezési feltételeknek eleget tesz és a létesítménybe a „belépési protokollnak” alá veti magát. A rendezőnek (LSB) jogában áll a benevezett versenyzőt a versenyen való indulástól eltiltani, ha nem felel meg az egészségügyi protokollnak. A reggeli regisztrációra, minden benevezett játékosnak, az előre meghatározott időpontban kell megjelennie. A MASZK használata – játékon kívülieknek- kötelező! Kézfertőtlenítő használata ajánlott!

Verseny kemény borítású teniszpályán kerül megrendezésre, UNIF/ FIFTA szabályrendszer alapján. Pályaméret a hivatalos teniszpálya adogató udvara illetve a hármas szakági számnál 260 cm-rel hosszabb. A pálya háló mérete 110 cm és háló tartozéka lesz az antenna egyéni és FIFTA páros szakágakban. Antenna elhelyezése az oldalvonaltól kifele 30 cm-re.
Minden szakágban két nyert szettig folyik a mérkőzés, 11 pontnál akkor van vége, ha két pont különbség meg van, egyébként a 13 pontot hamarabb elérő nyer.

Játékkezdés előtt sorsolással kell eldönteni a szerválás jogosultságot.

Bemelegítésre 3 perc áll rendelkezésre.

Mérkőzésen jegyzőkönyvet kell írni, vezetni az eredményeket közösen kell, ennek a felelőssége a mindenkori versenyben lévő játékos, játékosoké.

LSB a beérkezett és a helyszíni nevezések alapján sorsolással fogja eldönteni a csoportokat. Minden szakágban lesz kiemelés, amit az LSB az idei eredmények és a nemzetközi versenyeken elért eredmények alapján végzi el.
Csak előnevezett játékosok közül lehet kiemelt játékos.
Csoport kör után a legjobb 8 egyenes kiesési rendszerben folytatja a versenyt.
A bajnokság 5. helyezettje az lesz, aki az egyenes kieséses rendszerben a bajnoktól szenvedett vereséget. A további helyezéseket (6-7-8) hasonló szisztéma alapján lesz végrehajtva.

Első nap szombat 09:00-tól: regisztráció
• Egyéni (UNIF/FIFTA)
• Páros (FIFTA) egy pattanó kereszt szerva.

Második nap vasárnap 09:00-tól: regisztráció
• Páros (UNIF) egy pattanó bárhova szervás.
• Hármas (UNIF/FIFTA)

Előnevezés

lsbfutnet@gmail.com

Előnevezési határidő

2020 november 26. 24:00 óra.

COVID járványra való tekintettel az LSB változás jogát fenn tartja.

Minden további információ a MLTSZ honlapján lesz olvasható!

Minden nevezőnek, jó versenyzést kíván a Lábtenisz sport bizottsága!

Szélesi Zoltán, Gulácsi Róbert, Lengyel Béla, „Tutyi” és Rádli József.