A Magyar Lábtenisz Szövetség minden évben azon dolgozik, hogy népszerűbbé tegye a látványos sportágat. Ennek okán rendezik meg a csapatbajnokságot, ahol az ország több pontjáról érkező játékosoknak van lehetőségük megmutatni képességeit. Sok izgalmas mérkőzés látható, melyek mindig meglepetéssel és bámulatos megmozdulásokkal szolgálnak.

Nemzetközi viszonylatban a magyar csapat hatalmas eredményeket ér el, egyre nagyobb fejtörést okoznak játékosaink a legerősebb külföldi csapatok számára. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy minden évben a világ- és európa bajnokságokon éremmel a nyakukban térnek haza, sőt minden alkalommal növekszik ezek száma és az helyezések is jobbak.

A folyamatos fejlődés érdekében a magyar csapatok hazai bajnokságokon is részt vesznek. A korábbi csapatbajnokságoktól eltérően 2020-ban már a junior (19-et még be nem töltött), szenior (50+) és női versenyzők is indultak a versenyen. Az MLTSZ számára fontos, hogy fiatal játékosok is megismerkedjenek a versenyhelyzettel és komolyan veszi az utánpótlás kinevelésének feladatát. A junior szakágban már világbajnoki címeket is nyertek a játékosok, a hazai csapatbajnokság során pedig megismerkedhetnek felnőtt játékosokkal és tanulhatnak tőlük.

A lábtenisz közkedvelt hobbisport Magyarországon, ezért érdemes amatőr és profi szabályokat megkülönböztetni egymástól. A profi szabályok a két világszövetség előírásai alapján működnek, míg az amatőr játék esetében szinte településenként változhat.

A korábbi évekhez hasonlóan, előreláthatóan február végén lesz kiírás a 2021-es Csapatbajnokságról.

Kövessétek honlapunkat figyelemmel!