A Magyar Lábtenisz Szövetség Elnöksége tájékoztatja a tagegyesületeit, hogy a koronavírus járvány okán elrendelt rendkívüli Kormányzati intézkedésekre tekintettel a 2020. évre kiírt csapatbajnokság május, június és július hónapokra kiírt fordulóit és az egyes tagegyesületek által ugyanezen időszakban megrendezni tervezett versenyeit elhalasztja. Ezen döntését az esetleg változó Kormányzati intézkedésektől függően a május hónapban tartandó elnökségi ülésén felülvizsgálja. 

A veszélyhelyzet során a személy-és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezésekről szóló 102/2020(IV.10.) Kormányrendelet értelmében  a Szövetség 2020. évi rendes közgyűlése, mint döntéshozó szerv ülése elektronikus úton is megtartható, a közgyűlés elektronikus úton is hozhat határozatot.

Mivel a Szövetség Alapszabálya az ülés tartása nélküli döntéshozatal szabályairól nem, illetve a Kormányrendelettől eltérő szabályokat tartalmaz a szabályok megállapítására és a szabályoknak a tagegyesületekkel való közlésére az elnökség jogosult. Ennek megfelelően amennyiben a Kormányrendelet 2020. május hónapban még hatályban marad, az Elnökség a 2020. május hónapban dönt az ezévi Közgyűlés megtartásának szabályairól és annak időpontjáról.